Curlygames Abraxas, Aron

Nå har røntgenresultatene på Aron omsider kommet.  Desverre ble det venstre siden klassifisert som C, mens den andre er B.

Hofter klassifiseres i en skala fra A - E. A og B er regnet som fri, mens C er regnet som svak grad. Det betyr at det ikke er noen begrensninger for Aron når det gjelder aktiviteter, hverken trekk, kløv eller andre fysisk krevende aktiviteter. 

I henhold til valpelistsekravene til retrieverklubben er det slik at foreldredyrene bør ha A eller B hofter, men når det gjelder curly kan det søkes dispensasjon for å bruke en hund med C-hofter om den har andre særlige positive egenskaper som begrunner avl.

 

Hyggelige resultater fra Trondheim i dag. Aron har vært på utstilling og fikk Excellent, CK,  reserve cert og 3 BHK (3. beste hanhund) med følgende kritikk: 

"Flott rasetype m fine proporsjoner. Herlig substans i kroppen. Flott maskulint hode m korrekte proporsjoner. Meget velkroppet. Flott forbryst og brystkasse. Fine brede lår. Bra kryss. Herlig vesen. Rolig og avbalansert. Flotte, tette krøller. Beveger seg uten problemer. Meget vakker helhet. Halen kunne vært mer aktiv". 

Det siste hang sammen med at han hadde vannhale (watertail), som gjor at det er vondt å logre. Stakkars Aron som ikke fikk vist hvor glad han er i å logre. 

En super kritikk som varmer et oppdretterhjete. Takk til Kjell og familien som stiller opp og viser fram fine Aron. 

Han fikk Excellent med fin kritikk. Hverken han eller Kivi var i sin beste pels, så certet ble holdt tilbake denne gang. Fine Dovregutten!

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...