Kivi og Laras blogg

Vanskelig å telle til 12
Etter lunsj flyttet vi oss over til et annet jorde med gras. Helen skjøt og kastet ut 12 dummier, vår oppgave var å huske hvor de falt og hvilke som ble hentet. Som ventet var det vanskelig å holde oversikten. Kivi hentet sine to. Jeg hadde litt ufortjent flaks på begge - jeg stoppet henne og dirigerte mot venstre opp mot vinden og hun fant begge relativt greit. Men generelt ble det mye fløytebruk uten at hundene ble ledet riktig vei. Hva vi lærte? Igjen - blås ikke i fløyte om du ikke vet sikkert hvor dummyen ligger, la hunden jobbe mer selvstendig. Når man har gått i surr og mistet oversikten - flytt deg og la hunden søke opp mot vinden selv i stedet for å sende ut på måfå. Vi avsluttet dagen med en tilsvarende øvelse på et annet område hvor Helen var skjult bak en hekk. Hundene så ikke skytter, men de hørte skuddene og så en og annen dummy i lufta men ikke hvor de landet. Så sendte vi hundene gjennom en åpning i hekken. På den måten ble det et retningsbestemt fritt søk. Jeg brukte signalet "finne fuglen" som jeg bruker i fritt søk. Da løp Kivi ut mot hekken der kom hun jo ikke gjennom. Godt tenkt av Kivi men feil tenkt av meg. Jeg kalte tilbake og dirigerte henne ut gjennom åpningen. Hun slo ut i søk med en gang hun kom inn i område, så det fungerte. Jeg så hun kom og kikket etter meg en gang, men i følge Helen søkte hun fint. Helen bruker et eget signal for et stort søk (i motsetning til nærsøk). Kanskje noe å vurdere?

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden