Kivi og Laras blogg

Fasanjakt på Juellinge gods.

Asbjørn Kristiansen la tidligere i høst ut en invitasjon til tidligere kursdeltagere om mulighet til å delta på jakt i Danmark. Jeg tok oppfordringen og bestilte tur. Fredag leverte jeg Kivi fra meg på Gardermoen i lånt flybur. Hun har vært ute å flydd før, så jeg var ikke veldig urolig, men allikevel. Ikke gøy å se at buret blir transportert ut.

Vel framme på Kastrup tok det kort tid før jeg kunne hente både bur og bagasje. Jeg hadde med en egen tralle stroppet oppe på buret for å få med meg alt. Det er ikke lov å ta ut hunden før tollen er passert.  Vel ute av sonen kunne jeg ta ut en glad og ivrig hund. På parkeringsplassen sto Asbjørn og ventet og vi kjørte mot Karise, lenger sør på Sjælland.

Jeg fikk bo hos noen venner av Asbjørn, Henrik og Lisbeth. Vi ble traktert med ost og rødvin og hyggelig prat. Deretter en tur med Kivi og senga, spent på hva som ventet oss neste dag og hvordan Kivi ville reagere. Først flytur, deretter fremmed hus og så ut på sin første jakt hvor det var ventet skutt mellom 150 – 200 fugl. Relativt heftig med andre ord.

Morgenmat kl 0800 startet dagen, deretter møttes vi alle til en parole hvor opplegget for dagen ble forklart. Ved første remiss som ble tømt sto vi på en pløgsle. Det var ikke så mange fugl som kom på vingene og Kivi fikk litt til å akklimatisere seg og se på de andre jobbe. Hun fikk bære litt på en fasan som Asbjørns Emma hentet så hun fikk forståelse av hvordan en nyskutt fasan kjennes ut. Hun fikk deretter hente en enkel en som falt like foran oss. Neste område var på gressmark. Skytterne var spredt ut i en halvsirkel i to rekker rundt en «øy» med skog og kratt.  Jeg sendte Kivi på en lang en, men den ble hentet av en annen hund. Men en av skytterne pekte til venstre, så jeg pekte dit og Kivi tok signalet og fant den fuglen i stedet.  Jeg sendte henne også bakover for å finne en som landet i skogen bak oss, men det ble vanskelig for henne å søke der når det skjedde så mye foran.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden