Kivi og Laras blogg

Kaos i lufta

Ved neste område var det mye som skjedde. Det var skogholt på tre kanter mens det var åpent vestover. Der var det meningen fuglene skulle fly ut, men i stedet dreide de og svingte mot skogholtet mot øst, til høyre for der vi sto. Mens vi gikk var drevet i gang og fasanene trippet rett foran oss mens de nølte med å ta til vingene. Kivi gikk allikevel fint ved fot. Så begynte fuglene å ta til vingene og det smalt mange skudd. Noen av fuglene falt på jordet, men de fleste falt i skogen. Noen falt også  i skogen bak oss. I drivet var det to spaniels og en labrador. To unggutter var også med. Kunsten er få fuglene til å fly opp i passe antall så ikke alle kommer på en gang.  

Kivi var god til å hente fuglene som falt på åpen mark, men strevde også her litt med søket bakover. Jeg forsto ikke helt hvorfor, nå skortet det ikke på iveren. Så fikk jeg se at hun tråkket rett over den ene fuglen uten å finne den. Jeg blåste stoppsignal og nærsøk, da fant hun den. Etter det gikk det bedre. Hun var rett og slett ikke vant med hvordan nyskutt fasan lukter, i tillegg var hun vel litt påvirket av at det skjedde så mye rundt henne. Hunt er jo vant til å hente kaldt vilt, dvs vilt som har vært frosset og nesen hennes var kanskje ikke innstilt på den riktige lukten.  Hun var også litt usikker og tok ofte kontakt med meg for å sjekke at jeg var der. Ikke så rart, det var stort trykk og mye nytt for Kivi.

Vi gikk igjennom opplegget om kvelden. Han vi bodde oss hadde ledet mange jakter. Han mente det riktige hadde vært å plassere en hund på andre siden av det smale skogholtet for å plukke opp de som var skadeskutt og la de døde ligge til drevet var ferdig.  Det synes jeg høres fornuftig ut. Det ble litt vanskelig å få beskjed om å sende hunden bakover samtidig som det også falt fugler foran oss som skulle markeres og hentes. Det ble så mange apporter den dagen at jeg går litt surr i hvor mange Kivi hentet og hvor de lå.  Det ble en del også i dette område, men de fleste på søk og ikke direkte på markeringer. Etter drevet var ferdig søkte vi gjennom skogholtene der det hadde falt fugler for å plukke opp de som lå der. 

Etter denne heftige seansen var det tid for en pause nede ved gården. Der sto det kaffe, noen wienerbrød, portvin, brus og sjokolade.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden