Kivi og Laras blogg

Nytt område

Etter pausen gikk vi til et nytt område ikke langt unna. Dette var et jorde med gras, langs veien var det tett kratt og jordet åpnet seg ut mot noen holmer og holt med tett skog og kratt. På andre siden av vegen var det et gjerde og innenfor var det relativt åpen skog i det som var parken rundt godset.  Som tidligere ble de rundt 14 skytterne plassert i to rekker, denne gang i en halvsirkel mot der drevet gikk.  Jeg sto først på innsiden av hekken mot veien, mens Asbjørn sto ute på veien for å plukke opp de som falt i parken.

Det falt noen enkle fugler for Kivi men de fleste fuglene falt på andre siden av vegen og lenger opp.  Vi flyttet oss derfor lenger opp for å kunne følge med på begge sider av hekken.  Et par ganger kom det en bil mens en fasan datt rett over bilen og på andre siden. Noen falt tungt i grøfta, men noen løp avgårde.  Jeg sendte derfor Kivi under gjerdet for å gå etter en av disse. Hun ble først litt forfjamset når fuglen løp avsted, men skjønte fort at her gjelder det å løpe etter og ta fuglen.  Den slo med vingene og jeg så at Kivi klemte til noen ganger.  Ikke til å unngå at jeg lurte litt på hvordan viltbehandlingen skulle bli etter dette. Men neste fugl hun hentet, en liten høne, bar hun så forsiktig og det fortsatte hun med utover dagen. Nå hadde hun virkelig fått fart på søket. Hun hoppet opp på gjerde, så jeg fikk tak i fuglen og løp ivrig ut i nytt søk.

Også på denne posten ble det vel mest arbeid på søk bakover og mindre markeringsarbeid/dirigeringsarbeid.  Hun hentet riktignok en del framover, men avstanden var kort og fuglene godt synlig. Vi fikk imidlertid trent på at hun skulle hente fuglen som lå der jeg pekte og det gikk fint. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden