Kivi og Laras blogg

Trening hos Trond Gjøtterud

Må innrømme at bloggen har vært noe nedprioritert, men nå føler jeg for å skrive litt for å huske hvilke øvelser vi var innom på dagens trening hos Trond Gjøtterud. Forøvrig Et flott terreng. Det var 6 deltakere i dag. Vi startet med at hundene fikk se det ble kastet noen dummyer inn i et område med høyt gras, men som var avgrenset mot omgivelsene rundt av en vei og av en gate hvor graset var klippet. Deretter snudde vi ryggen til dette område og gikk en walk-up (dvs alle hunder/fører går ved siden av hverandre med ca 1 m i mellom). Så ble det kastet en og en dummy (eller ball med ballkaster) som hundene fikk hente. Det var ikke like lett å finne igjen dummyen i det høye graset. Noen havnet også i krattet ved siden av med både bringebær og brennesle. Når vi hadde gått ca 50 - 60 meter ble det vekslet mellom markering og det å dirigere hunden tilbake til område det ble lagt ut dummyer i.   

Deretter ble det kastet små dummyer ut i to "grasringer". Dvs. områder med høyt gras der gressklipperen hadde kjørt rundt, så det ble lett synlig for oss hvilket område som var avgrenset. Så ble hundene sendt inn i området for nærsøk.  Så var det tid for en liten pause og en kopp kaffe. 

Så forflyttet vi oss til et annet sted der et nytt område ble markert ved at det ble kastet dummyer dit. Vi sto igjen på linje og hundene fikk hver sin markering ned en bakke mot en ny "gressring".  Derette gikk vi litt igjen før neste oppgave.  Der ble det først kastet en dobbeltmarkering på linje for det ble kastet dummyer inn i to nye "gressringer". Så vekslet det mellom å sende hunden enten på en kort eller lang markering, inn i en av gressringene eller på den lange dirigeringen opp mot område som ble markert helt først. Kivi var en av de siste hundene som ble sendt på den lange dirigeringen. Jeg synes hun viste litt dårlig fart/selvtillit i søket, men sa ingen ting. Godt var det, for hun gjorde etterhvert et godt drag mot utkanten av feltet og fant dummyen sin. Tydelig fornøyd hadde hun superfart tilbake. Ellers var farten litt så som så i dag. Tydlige at hun demper seg litt når det er så mange folk/hunder.  I tillegg var kanskje noen av øvelsene litt lite utfordrende for Kivi. Særlig de korte sendingene til "gressøyene", men hun har ikke vondt av litt terping på sitt og nærsøksignal, så får heller farten bli litt lavere da. 

I denne delen av beiteområde var de tre stiper som var klippet. Gruppa ble delt i tre og to dummyer ble lagt i enden av hver stripe. Så snudde vi oss og gikk ned i andre enden og sendte hundene tilbake.  Så  ble det lagt igjen dummyer langs skogkanten før vi gikk tvers over jordet, opp en bakke og var tilbake der vi var først på dagen. Der fikk hundene en ny utfordring. 4 markeringer ble kastet - en helt til venstre, en skrått fram til venstre, en skrått fram til høyre og en til høyre mot skogkanten/krattkanten. Så byttet vi på slik at alle fikk prøvd å hente en dummye på alle plassene i tillegg til den lange dirigeringen tilbake der det ble lagt igjen dummyer. Kivi løste alle oppgavene greit, men jeg måtte blåse en del på den 4. markeringen som landet lengst til høyre. Henner markering landet ikke der alle de andre landet, men lenger til høyre. Hun trodde hun visste best selv og gikk til venstre selv om jeg pekte til høyre. Det skjedde flere ganger, til slutt blåste jeg stopp og lot henne sitte litt, mens jeg fikk pustet litt og tenkt meg om. Så roste jeg henne litt, pekte mot høyre og blåste nytt søkssignal. Da lykkes hun og jeg fikk bevist at det lønner seg å høre på mor.  Det var mange flinke hunder på treningen. Naomi var der med Tinka som er en reser til å markere. 

Hva lærte jeg i dag?

Jo, Kivi har en liten tendens til å gå litt for langt til siden og av og til litt langt fram på fotgående, så det må vi jobbe med. Ellers er det som alltid å terpe på dirigeringssignaler, og kanskje - som den 4. markeringen - gi henne noen overraskelser som viser at jeg alltid har rett.  Så får jeg bare prøve å legge det opp slik at jeg alltid får rett. 

Hva lærte Kivi i dag?

Hun fikk en god treningssituasjon hvor hun fikk bygd selvtillit gjennom at øvelsene ikke var for vanskelige. Samtidig fikk hun mange situasjoner der hun, etter å fulgt fløytesignalene fikk sin belønning ved å finne "byttet" sitt og komme hjem med det. Hun fikk også økt sin erfaring med å jobbe på linje med så mange ukjente hunder. 

Men det hyggeligste av alt i dag var at jeg fikk hilse på Kivis datter Heti og eier Naomi både før og etter treningen. Hun utvikler seg fint og er både pen og flink og glad. Naomi gir henne gode muligheter til å bruke evnene sine. Kivi og Heti fikk hilse på hverandre. Kivi markerte tydelig at Heti fikk holde seg i bakgrunnen, noe hun også gjorde. Hadde vel kanskje håpet på et snev av større gjensynsglede fra Kivi sin side, men den gang ei. Tror nok det skal gå seg til, men bra om de får møtes mere framover. Etter treningen fikk de løpe løs alle tre, ettersom Lara også endelig fikk komme ut. Heti holdt seg fremdeles respektfullt på avstand, men det går seg nok til etterhvert. Satser på flere gjensynsmøter i forbindelse med mere trening hos Trond. 

I morgen setter vi nesa mot Danmark for mere trening og hygge :)

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Åsa & Aina | Svar 31.07.2017 15.42

Det låter som en svår, intressant och varierad träning. Ni är verkligen duktiga och jag hoppas vi kan träna samman framöver. Vi har mycket att lära av er.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden