Kivi og Laras blogg

Besøk hos dyrlegen

I dag har valpene hatt en spennende dag, jeg og forsåvidt. Alle valpene har gjort mange ting for første gang. Ettersom det er viktig for en valpekjøper at valpen er fri for EIC (Exercise Induced collapse) besluttet jeg å teste hele kullet. Så er det gjort en gang for alle. Det innebar en tur til dyrlegen - en kjøretur på en halvtime. Alle valpene ble plassert i en kasse som jeg holdt på fanget mens Jan kjørte. De var ikke veldig fornøyd med å holde seg i kassen, men ingen ble kvalme på turen tross mange svinger og teleløsning. Vel framme fikk de utforske undersøkelsesrommet før de tisset og la seg til å sove. En og en fikk det først chipen på plass. Nålen er tykk og alle unntatt lille Peli (grønn) skrek litt når den kom på plass. Deretter ble det tatt svaberprøve, en i hvert kinn. Takk til Anicura Eidsvoll for tålmodighet, nøyaktighet og romslighet. Det ble en del tisseflekker....

Alt i alt tok hele seansen 1,5 time. Det er godt å se hvor trygge valpene er og hvordan de slår seg til ro i nye omgivelser. Det er også hyggelig å se hvordan de reagerer positivt på kos og på stemmen. De roet seg fort i armkroken mens dyrlegen gjorde sitt.

På veien hjem fikk de sitte i buret bak i bilen. Nå roet de seg med en gang. Bare lille Heti (lilla) våknet og ville ut av buret. De andre sov hele veien.

Jeg hadde grudd meg for både kjøreturen og for chippinga, men det gikk over all forventning. Nå er det å vente spent på resultatene både for EIC og GSD (Glykogen storage desease). Begge sykdommene har enkel ressesiv nedarving. De vil enten være fri eller bærere. Er de bærere må de, om det skulle bli aktuelt, kun pares med individer som er fri for å være sikre på at ingen av avkommet skal bli affisert.

Vel hjemme var gjensynsgleden stor og det ble tid til både lek og kos før de sovnet som en stein og det har de gjort hele kvelden.

The puppies have been chipped and tested for EIC and GSD. They did very well!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Åsa | Svar 20.04.2017 10.14

Duktiga valpar, hoppas att provsvaren ser fina ut.

Jens | Svar 20.04.2017 00.04

Hej Ellesiv. Det lyder godt, nu venter vi spændt på resultatet.
Mvh
Jens &Lis

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden