Kivi og Laras blogg

7 friske fine valper født.

Det ble ingen jobb på meg i dag. Kivi ville ikke ha mat i morges, peste og viste ubehag.  Jeg tenkte at utblokkingsfasen hadde startet, men bestemte meg allikevel for å bli hjemme selv om det kunne ta tid.  Vi tok det med ro om morgenen, drakk en kopp kaffe før jeg undersøkte Kivi igjen. Oi, her er det igang!  Kl. 10:10 kom første valpen, en stor fin svart tispe på 508 gram som har fått grønt halsbånd som sin mor. Kivi hylte til i det den kom. Heldigvis var jeg forberedt på det, ellers hadde jeg nok blitt redd. Valpen kom imidlertid fort ut, var frisk og sterk og etter obligatorisk slikking og biting av navlestrengen var hun rask til å finne puppen. I løpet av en halvtime kom valp nummer 2, også en tispe, men brun denne gang på 488 gram. Jeg fikk lurt unna morkaka mens Kivi slikket valpen. Denne gangenn ble det rødt halsbånd. Etter tre kvarters pause kom valp nr 3, Nå med fosterhinna inntakt og litt fostervann i luftveiene. Da tok jeg rett og slett og sugde det ut, så det ikke skulle bli noe tull med det. Kivi tok over stellet og jeg fant fram det gule garnet. Valpen veide 366 gram, noe som skulle vise seg å være den minste.  Så ble det en liten pause igjen.Kivi fikk litt vann med druesukker og en tur ut for å tisse. Hun hadde ikke så lyst, men det er godt for henne å røre seg litt. Vel inne på nye rene aviser tok det ikke lang tid før nr. 4 var på vei. Nok en hanhund - sort på 488 gram. Valpen kom uten fosterhinnen og virket litt slapp. Men ingen ting galt, ville vel bare vile litt før han startet å lete etter puppen etter å ha fått på seg det grå halsbåndet.  50 minutter kom nok en svart hanhund, han var ikke i tvil om hva han ville. Han veide 450 gram og fikk det turkise garnet på.  Etter denne sjauen fikk Kivi en tur og jeg fikk skiftet ut flere aviser. Kivi fikk så litt mat og vann med druesukker i. Etter ca en time kom valp nr 6. Heldigvis en tispe, sort og 482 gram. Dette er lille blå. Før jeg fikk sukk for meg kom det jammen en til. Hurra, enda en tispe og til og med brun. Hun veide 444 gram og fikk det fine lilla båndet. 

Dyrlegen så 7 valper på røntgen - men hadde hun rett? Er det en valp til der? Ikke lett å vite sikkert, men Kivi virket rolig uten flere rier. Vi ventet litt, så fikk hun seg en ny tur ut og litt mer mat og drikke. Alle var nok kommet ut. 4 tisper og 3 hanner, 4 svarte og 4 brune. Helt perfekt. I løpet av 4 timer var alle ute, helt uten trøbbel. For en dag og for en hund Kivi er. Hjerte

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden