Kivi og Laras blogg

Mens vi venter

Endelig en helg uten mye på tapetet. I tillegg var det fint vær, så det ble to fine treningsøkter med hundene. Lørdag la jeg opp et søk inne i en gammel tomt med et falleferdig hus. Masse tett bringebærkjerr, grøfter og grantrær. Tanken var å sende på rettet feltsøk, dvs et søk som starter et godt stykke fra der vi sto. Når jeg sendte holdt jeg armen høyt oppe for at de skulle forstå at de måtte ut. Ettersom de hadde sett jeg hadde rotet der inne gikk det grait.  Jeg hadde lagt ned noen dummyer som de ikke hadde sett, så mens den ene hunden jobbet på feltet fikk den andre først en apport som den ikke skulle hente og en dirigering til som de ikke hadde sett før den fikk hente apporten.   Tilslutt fikk de noen lange dirigeringer hver til nederst i jordet med blant annet en kanindummy som veier litt.   Vi trente i et kjent område, så da gikk det greit med skjulte dirigeringer.

I dag gikk vi over jordet videre opp i skogen. Der fikk vi trent noen dirigeringer over et hinder av kvister og kratt. Så la jeg ut noen små dummyer i et område med bringebærkjerr mens hundene var ute å løp. Da fikk vi også trent søk med lavt signal som betyr at de skal søke med en gang.  Deretter sendte jeg Kivi ned til Kaninen som jeg hadde lagt ut der vi gikk inn i skogen. Den er jeg rimelig sikker på at hun ikke så, og vi gikk en bue så hun ikke skulle følge sporene mine. Men kanskje hun så den allikevel? Hun løp hvert fall rett fram - og der var det jammen et gjerde jeg ikke hadde sett. Hun hoppet elegant over og forsvant nedover i skogen. Hun stoppet på signal og søkte der jeg så. Stor var gleden da hun kom i full fart tilbake og igjen hoppet elegant over gjerdet, denne gangen med en svær kanindummy. Synd jeg ikke hadde kamera klart.

Nå håper jeg bare løpetida starter snart så vi kommer oss avgårde til Finland før jul Ha ha

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden