Kivi og Laras blogg

Endelig er det bestemt!

Mange seine kvelder har gått med til å sjekke aktuelle hanhunder til Kivi. Jammen godt det er stor åpenhet inn rasen internasjonalt og gode databaser å hente informasjon fra.  Målet var å finne en hanhund som kan bidra til å fremme rasens jaktegenskaper, uten å gå på bekostning av helse og gemytt samtidig som hunden helst burde ha et godt eksteriør.  Ingen lett oppgave ettersom det ikke er mange hunder som brukes i praktisk jakt eller deltar på jaktprøver.  Jeg har spurt mange etter informasjon og alle har vært villig til å dele. Takk til dere og stor takk til Janne som tålmodig har vært med meg på jakten og vært en god diskusjonspartner.

Valget har falt på Kulteen Winchestersuperspeed.  Han er sønn av Aristocurl's Ginza og Brio Wynn Gauge Gambler. Ginza er nå 9 år og går i eliteklassen på retrieverjaktprøver. Ginza har mange gode hunder bak seg, f.eks. Ringlets Vanquishing Gale som var internasjonal utstillingschampion OG jaktchampion. Ginza har også norske aner som kan føres helt tilbake til Arch, min yndlingscurly i ungdommen.  Gauge har Master Hunt hjemme i USAog er etter Sun Devil Dreaming of Chantico. Chant som hun kalles er den første curlytispe som oppnådde både et AKC  Championchip og en AKC Master Hunter tittel.

Ykä beskrives som en hengiven lydig hund som er lett å leve med. Han har mye "will to please" og god fart. Han har et godt temperament og er ikke kranglete med andre hanhunder. De som eier han har to småjenter som elsker han og han elsker dem og vennene deres. Han har tre cert i Finland og mangler kvalifikasjonsprøven for å få utstillingschampionatet. Det bør være innen rekkevidde.

Jeg forventer lettlærte valper med mye arbeidsvilje som også kan hevde seg i utstillingsringen.

Valpeplaner

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden