Kivi og Laras blogg

Curlytreff dag 3

Siste dagen på curlytreffet var viet jakttrening og kvalifikasjonsprøve. Hver og en av hundene fikk prøve seg på noen apporteringsoppgaver. Alle markerte bra og kom rett hjem. Lille Sella tok seg noen runder, men så var hun i "den alderen".  De fleste hadde problemer med avleveringene. . Så da fokuserte vi på det. Å avlevere byttet betyr at det morsomme tar slutt. Et hovedpoeng er å ta i mot hunden når den kommer til oss med en dummy – ikke dummyen selv. Hunden skal ønske å komme til deg med dummyen neste gang også - og gangen etter det. Om hunden slipper dummyen blir det feil å rose hunden - da har den ikke lykkes. Men for all del - ikke kjeft på hunden. Ikke lag en konfliktsituasjon rundt dummyen. Ta bare dummyen opp og prøv igjen, eller få hunden til å gjøre det (men vær obs - noen hunder gjør det med vilje for å leke med dummyen). Når hunden holder den i munnen skal vi ikke være sparsom på rosen. Trene på å holde en dummy i munnen og avlevering kan vi trene i mange situasjoner, ikke bare etter et kast men også hjemme i stua. Lær også hunden at du kan ta i dummyen uten at den slipper.

Etter jakttreningen var det kvalifiseringsprøve. Birgit, Laila og Ada stilte. Siri gikk veldig fint fot og satt og ventet fint på innkalling. Men selve apporteringen gikke ikke som den skulle. Hun var nok preget av løpetiden. Birgit og Laila med Missi og Emira klarte imidlertid jobben, selv om avleveringen fortsatt var litt tvilsom. Den gleden de viste over å lykkes var meget smittsom. Gratulerer begge to! Takk også til Tore Johannessen for at han brukte søndagen på oss.

Så var det etter hvert tid for å ta farvell. Takk til alle for en fantastisk helg!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden