Kivi og Laras blogg

Kivi på duejakt

I går ettermiddag fikkk Kivi være med på duejakt. Vi rigget oss til med kamuflasjenett ved en hveiteåker som nylig var skjært, i vakkert sensommervær.  På duejakt gjelder det at lokkeduene gjør jobben.  Det hender det er en tålmodighetsprøve. Men ventingen ble spennende nok, ettersom det var en del duer i lufta. 

Ganske raskt kom det er par duer, som slo seg ned i treet rett bak oss.  Jan vrei seg rundt og «skjøt fra hofta». Vi hørte dua rase nedover. Kivi fikk gå for å hente, den lå bare 5-7 meter bak oss.  Dua var fortsatt levende og Kivi måtte jobbe litt for å få tak i den.  Det er i sånne situasjoner det er godt å ha hund. Dua ble avlevert fint i hånd, fortsatt levende, men det varte ikke lenge. Så var det å vente igjen.

Kivi lå rolig og fint, selv om hun plukket et og annet gresstrå. Etter en god stunds venting og skuffelse fordi duene ikke landet der vi ønsket kom det plutselig et par duer igjen og satte seg ned akkurat der de var sist. Jan var mer treffsikker denne gangen og apporteringsjobben var enkel for Kivi.  Dette var første gang hun var med på ordentlig jakt, og det var godt å se at hun var rolig og behersket under ventingen og samtidig spontan og fin i opptaket og apporteringen av viltet.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden