Kivi og Laras blogg

På kurs med Kivi

Som oppkjøring til prøvesesongen deltok Kivi og jeg på kurs med Asbjørn Kristiansen. Alltid like hyggelig.  Terping på detaljer med god begrunnelse på hvorfor det lønner seg å gjøre slik og ikke sånn. God variasjon i øvelsene med fokus på å bygge sikkerhet hos hunden og tillit mellom hund og fører. Alt foregår vennlig og rolig. Når i tillegg Asbjørn stiller opp hele batteriet med dummykastere blir det fart på sakene. 

Dersom hunden mislykkes på en dirigering eller markering fikk vi anbefaling om heller løpe ut og vise hunden, fremfor å kalle hjem eller blåse hunden ihjel. På den måten bygger vi tillit - hunden ser at vi vet, og hunden slipper følelsen av å ha gjort galt. Det er ingen tvil om at dette virker bra på Kivi som så gjerne vil få til det jeg ber henne om. 

Men det kanskje viktigste er å hele tiden ha flere dummyer/oppgaver i sving, så hunden har et valg. Det skaper ro og konsentrasjon om oppgaven. Så er førers oppgave å gjøre det veldig tydelig for hunden hvilken av oppgavene den skal løse.  

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

www.123hjemmeside.no/Veraslab | Svar 02.05.2016 19.58

Flott oppsummert Ellisiv👍👍

http://www.123hjemmeside.no/Veraslab 04.05.2016 10.32

Flott oppsummert Ellisiv

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden