Kivi og Laras blogg

Daniel Higgskurs, dag 2

Dag to var for åpenklasse hunder, så nå var det Lara som fikk prøve seg.  Innholdet var mer tradisjonelt og en del repetering fra gårsdagen. Håper det bidro til at tipsene fester seg.

Vi fikk først en markering hver mens vi sto på linje. Den gikk ganske langt ut i et åpent våtmarksområde med skog som bakgrunn. Lara luntet ut, hentet dummyen og kom tilbake med den. Hun viste at hun er god på å markere, og det ble ingen fløytebruk.  Ettersom flere hunder hadde behov for dirigering ble det snakket en del om innlæring av dirigering.

Neste poen var nytten av at hunden kunne kommandoen "over" eller "hopp" eller lignende. Først en markering over en grøft. Deretter markering foran grøften fulgt av en dirigering over grøften igjen. 

Så forflyttet vi oss til et gjerde hvor hundene ble sendt over for å hente en markering på andre siden. Målet er å kunne si f.eks. over ut når du sender hunden på markering - da vet den at den skal forsere noe - enten et gjerde, en grøft eller et vannstykke. I tillegg kan du trykke på med kommandoen når den er ute, rett før hinderet.

Deretter var det vannarbeid med markering og dirigering. Higgs oppsummering av den øvelsen var at han ser hva vi trener på. Alle hundene gjorde denne oppgaven bra, med fine avleveringer.

Til slutt var det en walkup med dummyer kastet i kratt lange beiteområdet vi gikk på - i enden av linja og bak linja. Det som skapte størst trøbbel for hundene var markeringen i enden av linja. Mange vegret seg for å løpe langs hunderekka for å finne en dummy i enden.

Lara jobet seg fint opp i tempo gjennom dagen og gjorde et fint arbeid og viser at hun lystrer fløyta. Sånn sett hadde det kanskje holdt med dag 1, men fint å få repertert og fint for Lara å få en dag alene med fult fokus på henne :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...
Du liker denne siden