Kivi og Laras blogg

I dag lanseres den nye hjemmesiden: www.curlygames.no

Bær over med meg i starten, den er langt fra ferdig. Men den er mye lettere å redigere og å oppdatere, så forhåpentligvis skal det bli bra.

Det vil også komme på plass en mulighet til å abbonnere på nyhetsmail om du er interessert.

Valpenes far , Ghost (Hämykiven Aivan Eka Vekara) har vært på utstilling både lørdag og søndag i Tampere, Finland.
For dommer Tiina Illukka ble det lørdag både Cert, Nordisk Cert og Best i Rasen (BIR).
For dommer Maija Lehtonen søndag ble det nytt Cert og et CACIB og med det er han Finsk utstillingschampion.

Gratulerer til eierne Johanna og Mika Peltonen og Meku Määttänen.

I dag er valpene en uke. De tre jentene utvikler seg veldig bra. Sterke og fine, se hvordan de setter føttene under seg på videoen. Men vesle Lille Petter fikk slippe i dag. Vi prøvde med tilleggsnæring, men han ble bare dårligere allikevel. Det er trist, men vi ga det en mulighet. Antagelig var han nok ikke helt utviklet til å takle livet. Vi får nå prøve å snu sogern og glede oss over jentene og at Lara har kommet seg veldig bra. I dag fikk hun en litt lengre tur og noen små apporteringsoppgaver. Hun var ikke fornøyd med å bare se på Kivi få gjøre det som er gøy.
Og jammen ble ikke Bella beste junior (BIR junior) og BIS 4 junior. Gratulerer!

Etter at første valp var ute gikk tida uten at det skjedde noe mer. Lara pustet, hadde noen få pressrier som stoppet opp. Hun stelte valpen sin og var rolig. Men tida gikk og det var bare å ringe veterinærvakta. Vi ble enige om å se det ann en time til. Men fortsatt ingen action, så da var det bare å få Lara og valpen ut i bilen og kjøre til Kongsvinger.  Heldigvis var datteren min og kusinen hennes der, og de ble med meg. Hos dyrlegen ble hun undersøkt og fikk en sprøyte med Oxytocin og litt senere en med kalk. Men fortsatt ikke mye aktivitet. Det kom pressrier når dyrlegen stimulerte, men ikke ellers. Da var det bare keisersnitt som var alternativet.  Kort fortalt ble det litt dramatisk. Laras livmor hadde fått for stor påkjenning og revnet under operasjonen. Mens veterinæren jobbet for å stoppe blødningen og få ut valpene sto vi klar til å ta i mot med hjelp av dyrepleier. 3 store tispevalper og en bitteliten hanvalp med et relativt stort brokk virket spreke og etter å ha blitt tørket og frottert fikk de vente i varmeskapet. Samtidig jobbet vi hardt med å redde to av valpene som ikke klarte å puste ordentlig selv.  En liten svart hanvalp og en stor svart tispevalp. Desverre var det ikke håp for noen av dem. Den svarte lille hanvalpen lå nærmest åpningen og var nok ikke livskraftig nok til å stimulere riene. Den svarte tispevalpen lå rett bak. Der hadde nok morkaka løsnet og den hadde vært uten oksygen for lenge.

Men også glede i sorgen. Lara kom seg ganske raskt til hektene igjen og gikk selv ut til bilen etterhvert og vi kunne reise hjem med tre fine spreke jenter, to brune og en svart, og en bitteliten brun hanvalp som var klar til å kjempe for sin plass i flokken.  Stor takk til Kongsvinger veterinærklinikk og ikke minst til Frida og Sigrid som var med og støttet og hjalp til!

I dag er fokus på å sørge for at lillepetter får i seg mat og at Lara får hvilt og spist og drukket nok.

Nyeste kommentarer

25.03 | 21:03

Hyggeligt at læse om dit og Lara besøg i FInland, Dejligt med en tæve, som er letparret. Held og lykke med de små

...
24.03 | 18:11

Så roligt för både dig och Lara! Vilken härligt tid som väntar. Det blir spännande att följa utvecklingen av alla nya små mini Kivis Vi önskar er all lycka!

...
04.12 | 19:28

Tack för att du beskriver övningarna och dina tankar kring dem, det är mycket intressant att läsa, mycket att ta till vara även för oss i början av karriären.

...
27.11 | 20:07

Duktiga hundar som tar allt med så stort lugn. Hoppas ni fick något riktigt gott i magen på puben Å nu ser jag Aina äta upp min yoghurt... bäst att ila....

...